Palvelut

Fysioterapia

 

Yleisin syy hakeutua fysioterapiaan on kipu tai vaiva, mikä haittaa jokapäiväistä elämää. Fysioterapialla pyritään palauttamaan toimintakyky ja ennaltaehkäisemään oireiden synty jatkossa. Fysioterapia perustuu yksilölliseen fysioterapeuttiseen tutkimiseen, jonka tarkoituksena on selvittää asiakkaan ongelma, liikkumis- ja toimintakyvyn taso ja luonne sekä arvioida fysioterapian tarve ja mahdollisuudet. Fysioterapiaan voi myös tulla ilman lähetettä. Teemme tarvittaessa myös kotikäyntejä.

 

Varaa meidän fysioterapeutille aika, niin selvitetään yhdessä mistä juuri Sinun ongelmat johtuvat ja tehdään Sinulle henkilökohtainen hoitosuunnitelma!

 

Varaa aika netistä

Hinnasto:

30 min50€
45 min60€
60 min70€

OMT -  Ortopedinen manuaalinen terapia

 

Syy hakeutua OMT fysioterapeutin vastaanotolle on usein selkä- ja niskakivut, raajanivelten ja leukanivelen kivut, päänsärky, huimaus jne.  OMT:ssa hoitomenetelmän valinta pohjautuu perusteellisen alkututkimukseen. Vain ongelmien syihin kohdistetulla hoidolla voidaan saavuttaa hyvä hoitotulos mahdollisimman nopeasti.

OMT:ssä käytetään sekä manuaalisia käsittelyitä, että tarvittaessa manipulaatiota ja aktiivisia harjoitteita nivelen/nivelten liikkuvuuden lisäämiseksi. Jos liikkuvuus nivelissä on liiallinen tai hallitsematon, käytetään erilaisia tukitoimenpiteitä (esim. teippausta) ja harjoituksia kehittämään hallintaa sekä lihastukea. Myös hermoärsytystä voidaan rauhoittaa erilaisin käsittelyin sekä harjoittein.

OMT fysioterapiaan voit myös tulla ilman lähetettä.

 

Varaa OMT fysioterapeutille aika, niin selvitetään yhdessä mistä juuri Sinun ongelmat johtuvat ja tehdään Sinulle henkilökohtainen hoitosuunnitelma!

 

Varaa aika netistä

 

Hinnasto:

45 min77€
60 min87€

Hieronta

 

Hieronnan tarkoituksena on rentouttaa lihaksia ja mieltä. Hierontaa käytetään myös urheilijoiden lihashuollossa sekä urheiluvammojen ennaltaehkäisyssä. FysioStudio tarjoaa asiakkailleen klassista hierontaa, urheiluhierontaa ja raskaushierontaa.

 

Varaa aika netistä

Hinnasto:

30 min40€
45 min50€
60 min58€
90 min81€

Lantionpohjan fysioterapia

 

Lantionpohjan fysioterapiassa hoidetaan ja ennaltaehkäistään naisten ja miesten lantionpohjan lihaksiston toimintahäiriöitä. Näitä ovat esimerkiksi virtsan ja ulosteen pidätyskykyyn liittyvät ongelmat, emättimen laskeumat, lantionpohjan kiputilat ja seksuaalitoimintojen häiriöt. Seksuaalisuuteen liittyvistä asioista on luontevaa keskustella lantionpohjan fysioterapeutin vastaanotolla. Seksuaalineuvojan lisäkoulutuksesta on apua terapian toteutuksessa.

 

Lantionpohjan fysioterapiassa voidaan hyödyntää sisätutkimuksen lisäksi lantionpohjan lihastestaukseen soveltuvaa EMG-biopalautemittaria sekä kuvantavaa ultraääntä. EMG-mittaria ja ultraääntä voidaan käyttää myös apuna harjoittelussa.

 

Lantionpohjan fysioterapiassa lähestymistapa on kokonaisvaltainen ja terapiassa huomioidaan koko keho ja muut tekijät, jotka vaikuttavat lantionpohjan toimintaan. Käynti sisältää kattavan haastattelun sekä arviointia mm. asennon, hengityksen, liikkuvuuden ja kehonhallinnan sekä arjen kokonaiskuormituksen vaikutuksista lantionpohjan oireiluun.

 

Lantionpohjan fysioterapia liittyy usein oleellisesti myös raskaana olevien ja synnyttäneiden kuntoutukseen.

 

Ota rohkeasti yhteyttä, niin selvitetään yhdessä mistä juuri Sinun lantionpohjan ongelmat johtuvat ja tehdään Sinulle henkilökohtainen hoitosuunnitelma!

 

Varaa aika netistä

Hinnasto:

Alkututkimus 75 min85€
Jatkokäynti 45 min64€
Jatkokäynti 60 min74€
EMG elektrodi30€

Lymfaterapia

 

Lymfaterapian päätehtävä on esimerkiksi rintasyöpäleikkauksen jälkeen tärkeä hoitomuoto turvotuksen vähentämiseen. Lymfaterapia elvyttää imusuonten toimintaa.  Otetekniikat ovat tasaisia ja rytmisiä, noudattaen imusuonten omaa supistustoimintaa. Imusuoniston kuljetuskyvyn kasvaessa kudoksissa ja solujen välitilassa oleva nestekuorma sekä valkuaisaineet pääsevät pois kudoksesta ja turvotukset laskevat. 

Lymfaterapia on turvotushoidon olennainen osa ja sitä voi käyttää yksinomaisena hoitona tai yhdistettynä muuhun hoitoon, esimerkiksi fysioterapiaan.

 

Varaa aika netistä

Hinnasto:

45 min60€
60 min70€

 

Liikuntaryhmät

 

LIIKUNTARYHMÄT!

 

Tällä hetkellä FysioStudiolla pyörivät viikoittain suositut FysioKeho-, FysioYoga-, FysioLatino  -ryhmät.

 

FysioKeho

FysioKeho on tehokasta, mutta rauhallista harjoittelua, joka sopii erinomaisesti esimerkiksi selkäkivuista toipuvalle. Harjoittelun tarkoituksena on palauttaa ja parantaa varsinkin keskivartalon lihasten toiminta.

FysioKeho maanantaisin klo 18.30 - 19.30 sekä torstaisin klo 18.30-19.30. Ohjaajina fysioterapeutit Annu Kekonen ja Jope Kettunen

Kevätkausi 8.1 - 2.5 (ei tunteja viikolla 8 ja 14) 

 

FysioYoga

FysioYoga on rauhallinen ja rentouttava kehon liikkuvuutta ja tietoisuutta lisäävä tunti.  Sopii kaikille.

FysioYoga keskiviikkoisin klo 20.15 - 21.15. Ohjaajana fysioterapeutti, joogaohjaaja Valeria Engman

Kevätkausi 9.1 - 24.4 (ei tunteja viikolla 8)

 

FysioLatino

FysioLatino on tanssillinen tunti, missä koordinaatio ja lihaskunto varmasti kehittyy!

FysioLatino tiistaisin klo 19.00-20.00 sekä keskiviikkoisin klo 19.00 - 20.00. Ohjaajana Fysioterapeutti,  Valeria Engman

Syyskausi 9.1 - 24.4 (ei tunteja viikolla 8)

 

 

FysioMama

FysioMama-kurssi alkaa pe 15.3.2024 FysioStudiolla (Koivikontie 10, Kerava). Ryhmä kokoontuu perjantaisin 15.3 - 19.4.2024 klo 13.30-14.30 yhteensä 5 kertaa. Ryhmä on suunniteltu äideille ja tavoitteena on auttaa kehoa palautumaan raskaudesta ja synnytyksestä sekä löytää yhteys omaan kehoon uudelleen. Vauvat ovat tervetulleita mukaan!
 
Hinta 90,00€

Ohjaajana äitiysfysioterapeutti, lantionpohjan fysioterapeutti, seksuaalineuvoja Jaana Torri

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: jaana [at] fysiostudio.fi

 

 

Tilauksesta ohjaamme myös liikuntaryhmiä yrityksissä ja urheiluseuroissa.

Ota yhteyttä niin kerromme lisää.

Hinnasto:

FysioKeho210€
FysioLatino ja FysioYoga 224€
Kertamaksu20€
FysioMama kurssi 5x90€

Äitiysfysioterapia

 

 

Äitiysfysioterapian tavoitteena on edistää raskaana olevien ja synnyttäneiden naisten terveyttä ja hyvinvointia. Äitiysfysioterapeutti on erikoistunut raskausajan liikuntaan ja harjoitteluun, raskaana olevan kivun hoitoon, synnytykseen valmistautumiseen, synnytyksestä palautumiseen, keskivartalon toiminnan tutkimiseen, suorien vatsalihasten erkauman kuntoutukseen, sektio- ja episiotomia-arpien hoitoon sekä lantionpohjan toimintahäiriöiden kuntoutukseen. Myös ennaltaehkäisevä äitiysfysioterapia on tärkeää.

 

Äitiysfysioterapeutin työote on kokonaisvaltainen ja asiakkaan omat toiveet ja tavoitteet ovat lähtökohtana terapian toteuttamiselle. Äitiysfysioterapiassa voidaan hyödyntää sormin tehtävän palpaation lisäksi myös lantionpohjan lihastestaukseen soveltuvaa EMG-biopalautemittaria sekä kuvantavaa ultraääntä. Tuloksellista fysioterapiaa voidaan toteuttaa vielä vuosienkin kuluttua synnytyksestä.

 

Fysioterapeuttisen jälkitarkastuksen tekee äitiysfysioterapiaan erikoistunut fysioterapeutti, joka on käynyt Fysioterapeuttinen jälkitarkastus -koulutuksen. Fysioterapeuttinen jälkitarkastus tarjoaa näyttöön perustuvia vastauksia synnyttäneen mieltä askarruttaviin kysymyksiin sekä mahdollisuuden keskustella äitiyteen ja muuttuneeseen kehoon liittyvistä asioista koulutetun ammattilaisen kanssa. Käynti sisältää kattavan arvion synnyttäneen äidin toiminta- ja suorituskyvystä.

 

 

Ota rohkeasti yhteyttä, niin selvitetään yhdessä mistä juuri Sinun ongelmat johtuvat ja tehdään Sinulle henkilökohtainen kuntoutusuunnitelma!

 

Varaa aika netistä

Hinnasto:

Alkututkimus 75 min85€
Jatkokäynti 45 min64€
Jatkokäynti 60 min74€
EMG elektrodi30€
Jälkitarkastus 90 min95€

Workshopit ja luennot ovat toistaiseksi tauolla.

Haluatko että otamme sinuun yhteyttä?

Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä