Palvelut

Fysioterapia

 

Yleisin syy hakeutua fysioterapiaan on kipu tai vaiva, mikä haittaa jokapäiväistä elämää. Fysioterapialla pyritään palauttamaan toimintakyky ja ennaltaehkäisemään oireiden synty jatkossa. Fysioterapia perustuu yksilölliseen fysioterapeuttiseen tutkimiseen, jonka tarkoituksena on selvittää asiakkaan ongelma, liikkumis- ja toimintakyvyn taso ja luonne sekä arvioida fysioterapian tarve ja mahdollisuudet. Fysioterapiasta saa KELA-korvausta lääkärin lähetteellä. KELA-korvaus voidaan vähentää heti maksun yhteydessä. Fysioterapiaan voi myös tulla ilman lähetettä. Teemme tarvittaessa myös kotikäyntejä.

 

Varaa meidän fysioterapeutille aika, niin selvitetään yhdessä mistä juuri Sinun ongelmat johtuvat ja tehdään Sinulle henkilökohtainen hoitosuunnitelma!

 

Varaa aika netistä

Hinnasto:

30 min47€
45 min57€
60 min67€

OMT -  Ortopedinen manuaalinen terapia

 

Syy hakeutua OMT fysioterapeutin vastaanotolle on usein selkä- ja niskakivut, raajanivelten ja leukanivelen kivut, päänsärky, huimaus jne.  OMT:ssa hoitomenetelmän valinta pohjautuu perusteellisen alkututkimukseen. Vain ongelmien syihin kohdistetulla hoidolla voidaan saavuttaa hyvä hoitotulos mahdollisimman nopeasti.

OMT:ssä käytetään sekä manuaalisia käsittelyitä, että tarvittaessa manipulaatiota ja aktiivisia harjoitteita nivelen/nivelten liikkuvuuden lisäämiseksi. Jos liikkuvuus nivelissä on liiallinen tai hallitsematon, käytetään erilaisia tukitoimenpiteitä (esim. teippausta) ja harjoituksia kehittämään hallintaa sekä lihastukea. Myös hermoärsytystä voidaan rauhoittaa erilaisin käsittelyin sekä harjoittein.

OMT fysioterapiaan voit myös tulla ilman lähetettä.

 

Varaa OMT fysioterapeutille aika, niin selvitetään yhdessä mistä juuri Sinun ongelmat johtuvat ja tehdään Sinulle henkilökohtainen hoitosuunnitelma!

 

Varaa aika netistä

 

Hinnasto:

45 min73€
60 min83€

Hieronta

 

Hieronnan tarkoituksena on rentouttaa lihaksia ja mieltä. Hierontaa käytetään myös urheilijoiden lihashuollossa sekä urheiluvammojen ennaltaehkäisyssä. FysioStudio tarjoaa asiakkailleen klassista hierontaa, urheiluhierontaa ja raskaushierontaa.

 

Varaa aika netistä

Hinnasto:

30 min37€
45 min47€
60 min55€
90 min77€

Lantionpohjan fysioterapia

 

Lantionpohjan fysioterapiassa hoidetaan ja ennaltaehkäistään naisten ja miesten lantionpohjan lihaksiston toimintahäiriöitä. Näitä ovat esimerkiksi virtsan ja ulosteen pidätyskykyyn liittyvät ongelmat, emättimen laskeumat, lantionpohjan kiputilat ja seksuaalitoimintojen häiriöt. Seksuaalisuuteen liittyvistä asioista on luontevaa keskustella lantionpohjan fysioterapeutin vastaanotolla. Seksuaalineuvojan lisäkoulutuksesta on apua terapian toteutuksessa.

 

Lantionpohjan fysioterapiassa voidaan hyödyntää sisätutkimuksen lisäksi lantionpohjan lihastestaukseen soveltuvaa EMG-biopalautemittaria sekä kuvantavaa ultraääntä. EMG-mittaria ja ultraääntä voidaan käyttää myös apuna harjoittelussa.

 

Lantionpohjan fysioterapiassa lähestymistapa on kokonaisvaltainen ja terapiassa huomioidaan koko keho ja muut tekijät, jotka vaikuttavat lantionpohjan toimintaan. Käynti sisältää kattavan haastattelun sekä arviointia mm. asennon, hengityksen, liikkuvuuden ja kehonhallinnan sekä arjen kokonaiskuormituksen vaikutuksista lantionpohjan oireiluun.

 

Lantionpohjan fysioterapia liittyy usein oleellisesti myös raskaana olevien ja synnyttäneiden kuntoutukseen.

 

Ota rohkeasti yhteyttä, niin selvitetään yhdessä mistä juuri Sinun lantionpohjan ongelmat johtuvat ja tehdään Sinulle henkilökohtainen hoitosuunnitelma!

 

Varaa aika netistä

Hinnasto:

Alkututkimus 75 min81€
Jatkokäynti 45 min61€
Jatkokäynti 60 min71€
EMG elektrodi30€

Lymfaterapia

 

Lymfaterapian päätehtävä on esimerkiksi rintasyöpäleikkauksen jälkeen tärkeä hoitomuoto turvotuksen vähentämiseen. Lymfaterapia elvyttää imusuonten toimintaa.  Otetekniikat ovat tasaisia ja rytmisiä, noudattaen imusuonten omaa supistustoimintaa. Imusuoniston kuljetuskyvyn kasvaessa kudoksissa ja solujen välitilassa oleva nestekuorma sekä valkuaisaineet pääsevät pois kudoksesta ja turvotukset laskevat. 

Lymfaterapia on turvotushoidon olennainen osa ja sitä voi käyttää yksinomaisena hoitona tai yhdistettynä muuhun hoitoon, esimerkiksi fysioterapiaan.

 

Varaa aika netistä

Hinnasto:

45 min57€
60 min67€

 

Liikuntaryhmät

 

LIIKUNTARYHMÄT!

 

Tällä hetkellä FysioStudiolla pyörivät viikoittain suositut FysioKeho-, FysioYoga-, FysioLatino  -ryhmät.

 

FysioKeho

FysioKeho on tehokasta, mutta rauhallista harjoittelua, joka sopii erinomaisesti esimerkiksi selkäkivuista toipuvalle. Harjoittelun tarkoituksena on palauttaa ja parantaa varsinkin keskivartalon lihasten toiminta.

FysioKeho maanantaisin klo 18.30 - 19.30 sekä torstaisin klo 18.30-19.30. Ohjaajana Fysioterapeutti Sofia Höglund

Kevätkausi 7.2-2.5 (ei tunteja  pääsiäisviikolla 18.4 ja 21.4) 

 

FysioYoga

FysioYoga on rauhallinen ja rentouttava kehon liikkuvuutta ja tietoisuutta lisäävä tunti.  Sopii kaikille.

FysioYoga keskiviikkoisin klo 20.15 - 21.15. Ohjaajana Fysioterapeutti, joogaohjaaja Valeria Engman

Kevätkausi 2.2-13.4 (ei tuntia hiihtolomaviikolla 23.2)

 

FysioLatino

FysioLatino on tanssillinen tunti, missä koordinaatio ja lihaskunto varmasti kehittyy!

FysioLatino tiistaisin klo 19.00-20.00 sekä keskiviikkoisin klo 19.00 - 20.00. Ohjaajana Fysioterapeutti, Bailatino -ohjaaja Valeria Engman

Kevätkausi 1.2-13.4 (ei tunteja hiihtolomaviikolla 22.2 ja 23.2)

 

 

FysioMama Synnyttäneet

Oma ryhmä synnyttäneille äideille. Ryhmään voivat osallistua myös äidit, joiden synnytyksestä on jo enemmän aikaa. Tavoitteena on auttaa kehoa palautumaan raskaudesta ja synnytyksestä mm. lantionpohjan ja keskivartalon lihasharjoituksilla, rentoutta unohtamatta. Kiinnitämme huomiota hyvään asentoon ja hengitykseen, ettei lantionpohjaan ja jännesaumaan kohdistuisi turhaan lisäpainetta. Imetysaikana kehossa on vielä paljon kehoa pehmentäviä hormoneja, minkä vuoksi lantionpohja on altis esim. laskeumille. Myös jännesauma ja keskivartalon sidekudosrakenteet voivat venyä, jos kuormittava liikunta aloitetaan liian varhain. Ryhmässä teemme jännesaumaa sopivasti kuormittavia harjoituksia, kotiharjoitteita unohtamatta. Ryhmä sopii hyvin suorien vatsalihasten erkauman kuntoutumisen tueksi.

 

FysioMama perjantaisin kurssimuotoisena klo 17.30 - 18.30

 

Hinta 72e

 

 

LISÄTIEDOT JA ILMOITTAUTUMISET info [at] fysiostudio.fi


 

Tilauksesta ohjaamme myös liikuntaryhmiä yrityksissä ja urheiluseuroissa.

Ota yhteyttä niin kerromme lisää.

Hinnasto:

FysioKeho195€
FysioLatino ja FysioYoga 156€
RelaxYoga156€
Kertamaksu20€
FysioMama kurssi 5x75€

Äitiysfysioterapia

 

 

Äitiysfysioterapian tavoitteena on edistää raskaana olevien ja synnyttäneiden naisten terveyttä ja hyvinvointia. Äitiysfysioterapeutti on erikoistunut raskausajan liikuntaan ja harjoitteluun, raskaana olevan kivun hoitoon, synnytykseen valmistautumiseen, synnytyksestä palautumiseen, keskivartalon toiminnan tutkimiseen, suorien vatsalihasten erkauman kuntoutukseen, sektio- ja episiotomia-arpien hoitoon sekä lantionpohjan toimintahäiriöiden kuntoutukseen. Myös ennaltaehkäisevä äitiysfysioterapia on tärkeää.

 

Äitiysfysioterapeutin työote on kokonaisvaltainen ja asiakkaan omat toiveet ja tavoitteet ovat lähtökohtana terapian toteuttamiselle. Äitiysfysioterapiassa voidaan hyödyntää sormin tehtävän palpaation lisäksi myös lantionpohjan lihastestaukseen soveltuvaa EMG-biopalautemittaria sekä kuvantavaa ultraääntä. Tuloksellista fysioterapiaa voidaan toteuttaa vielä vuosienkin kuluttua synnytyksestä.

 

Fysioterapeuttisen jälkitarkastuksen tekee äitiysfysioterapiaan erikoistunut fysioterapeutti, joka on käynyt Fysioterapeuttinen jälkitarkastus -koulutuksen. Fysioterapeuttinen jälkitarkastus tarjoaa näyttöön perustuvia vastauksia synnyttäneen mieltä askarruttaviin kysymyksiin sekä mahdollisuuden keskustella äitiyteen ja muuttuneeseen kehoon liittyvistä asioista koulutetun ammattilaisen kanssa. Käynti sisältää kattavan arvion synnyttäneen äidin toiminta- ja suorituskyvystä.

 

 

Ota rohkeasti yhteyttä, niin selvitetään yhdessä mistä juuri Sinun ongelmat johtuvat ja tehdään Sinulle henkilökohtainen kuntoutusuunnitelma!

 

Varaa aika netistä

Hinnasto:

Alkututkimus 75 min81€
Jatkokäynti 45 min61€
Jatkokäynti 60 min71€
EMG elektrodi30€
Jälkitarkastus 90 min91€

Ravintoneuvonta

 

 

Check-Up 

 

Oletko epävarma ruokailustasi, saatko kaikki tarvittavat ravintoaineet oikeassa mittasuhteessa ja mitä voisi mahdollisesti muuttaa?

 

Check-up paketti sopii asiakkaalle, joka hallitsee syömistään ennestään, mutta haluaa varmistuksen, että tekee oikeat valinnat arjessa. Pakettiin kuuluu yksi 30 minuutin tapaaminen ravintoneuvojan kanssa, jolloin käymme ruokapäiväkirjan läpi.

 

Asiakas täyttää kolmen päivän ruokapäiväkirjan erillisten ohjeiden mukaan. Ravintoneuvoja käy ruokapäiväkirjan läpi, antaa palautetta hyvistä valinnoista sekä palautetta siitä, mitä voisi olla järkevää muuttaa. Saat tietää mitä ruoka sisältää, saatko esim. hiilihydraatteja, rasvaa ja proteiineja oikeassa mittasuhteessa, miten paljon suolaa ruuassa on ja saatko tarpeeksi vitamiineja ja mineraaleja.

 

Ennen ajanvarausta ota yhteyttä Sofiaan sofia [at] fysiostudio.fi

 

Ruokavalio kuntoon

 

Onko tavoitteena saada enemmän energiaa arkeen, elämään terveellisemmin, nostaa tai pudottaa painoa tai kasvattaa lihaksia? Silloin tämä paketti sopii sinulle. 

 

Tässä valmennuksessa käymme perusteellisesti läpi ruokavalioosi. Keskustelemme sinun tavoitteistasi ja arjen haasteista.Tavoitteena on, että asiakas oppii tekemään hyvät valinnat arjessa. Ravintoneuvoja tukee tässä ja on mukana löytämässä ratkaisuja hektisen arjen keskelle. Tämä ei ole nopea dieetti, vaan pysyvä muutos elämässäsi. Ohjeita tulee vaiheittain, eli menemme yhdessä eteenpäin. Kun yksi tavoite on saavutettu, siirrytään seuraavaan. Edetään pienillä mutta varmoilla askelilla.

 

Ensimmäisellä tapaamisella asiakas kertoo taustastaan, tavoitteistaan ja mahdollisista haasteistaan. Tämän perusteella jatketaan eteenpäin ja asiakas täyttää ravintopäiväkirjan ravintoneuvojan ohjeiden mukaan palauttaen tämän sähköpostilla, jonka jälkeen ravintoneuvoja perusteellisesti käy sen läpi. Ravintoneuvoja käy ruokapäiväkirjaa läpi, antaa kirjallista palautetta hyvistä valinnoista, sekä antaa palautetta siitä mitä voisi olla järkevää muuttaa. Saat tietää mitä ruoka sisältää, saatko esim. hiilihydraatteja, rasvaa ja proteiineja oikeassa suhteessa, miten paljon suolaa ruuassa on ja saatko tarpeeksi vitamiineja ja mineraaleja. 

 

Jatketaan yksi askel kerrallaan kohti terveellisempää ruokavaliota. Saat myös reseptivinkkejä!

 

Pakettiin kuuluu kaksi 45 minuutin tapaamista ravintoneuvojan kanssa. Ensimmäisellä kerralla tehdään kartoitus ja tavoitteet ennen projektin alkua, toisella kerralla käydään ruokapäiväkirjaa läpi ja saat alkuohjeet. Matkan varrella pidämme yhteyttä sähköpostitse, jolloin voit kysyä kysymyksiä ja saada lisäohjeita. Sen kautta saat myös reseptivinkit.

 

Elämäntapamuutos 

 

Tämä paketti sisältää edellä mainitun “ruokavalio kuntoon”, mutta lisäksi käymme myös liikuntatottumuksia läpi. Jos elämäntapamuutos kiinnostaa, tämä valmennus sopii sinulle. Saat yksilöllisen harjoitusohjelman, joka tehdään sinun tarpeiden ja tavoitteiden mukaan. Liikunta tavoitteesi voi olla yksilöllinen. Haluat ehkä voida paremmin ja liikkua enemmän arjessa, saada lisää notkeutta tai kohottaa kuntoa. Pakettiin kuuluu yksi harjoitusohjelman ohjauskerta. Tämän lisäksi pakettiin kuuluu kaksi 45 minuutin käyntiä ravintoneuvojan kanssa. Ensimmäisellä käynnillä tehdään kartoitus ja käydään tavoitteet läpi. Toisella kerralla käymme ruokapäiväkirjan ja ohjeet läpi. Kolmannella kerralla käymme harjoitusohjelman läpi, eli silloin treenataan yhdessä. Harjoitusohjelmassa on liikkeitä jotka asiakas pystyy tekemään kotona, niillä varusteilla mitä hänellä on. 

 

 

 

 

Hinnasto:

Check Up65€
Ruokavalio kuntoon175€
Elämäntapamuutos225€

Workshopit ja luennot ovat toistaiseksi tauolla.

Haluatko että otamme sinuun yhteyttä?

Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä