Palvelut

Fysioterapia

 

Yleisin syy hakeutua fysioterapiaan on kipu tai vaiva, mikä haittaa jokapäiväistä elämää. Fysioterapialla pyritään palauttamaan toimintakyky ja ennaltaehkäisemään oireiden synty jatkossa. Fysioterapia perustuu yksilölliseen fysioterapeuttiseen tutkimiseen, jonka tarkoituksena on selvittää asiakkaan ongelma, liikkumis- ja toimintakyvyn taso ja luonne sekä arvioida fysioterapian tarve ja mahdollisuudet. Fysioterapiasta saa KELA-korvausta lääkärin lähetteellä. KELA-korvaus voidaan vähentää heti maksun yhteydessä. Fysioterapiaan voi myös tulla ilman lähetettä. Teemme tarvittaessa myös kotikäyntejä.

 

Varaa meidän fysioterapeutille aika, niin selvitetään yhdessä mistä juuri Sinun ongelmat johtuvat ja tehdään Sinulle henkilökohtainen hoitosuunnitelma!

 

Varaa aika netistä

Hinnasto:

30 min45€
45 min55€
60 min65€

OMT -  Ortopedinen manuaalinen terapia

 

Syy hakeutua OMT fysioterapeutin vastaanotolle on usein selkä- ja niskakivut, raajanivelten ja leukanivelen kivut, päänsärky, huimaus jne.  OMT:ssa hoitomenetelmän valinta pohjautuu perusteellisen alkututkimukseen. Vain ongelmien syihin kohdistetulla hoidolla voidaan saavuttaa hyvä hoitotulos mahdollisimman nopeasti.

OMT:ssä käytetään sekä manuaalisia käsittelyitä, että tarvittaessa manipulaatiota ja aktiivisia harjoitteita nivelen/nivelten liikkuvuuden lisäämiseksi. Jos liikkuvuus nivelissä on liiallinen tai hallitsematon, käytetään erilaisia tukitoimenpiteitä (esim. teippausta) ja harjoituksia kehittämään hallintaa sekä lihastukea. Myös hermoärsytystä voidaan rauhoittaa erilaisin käsittelyin sekä harjoittein.

OMT fysioterapiaan voit myös tulla ilman lähetettä.

 

Varaa OMT fysioterapeutille aika, niin selvitetään yhdessä mistä juuri Sinun ongelmat johtuvat ja tehdään Sinulle henkilökohtainen hoitosuunnitelma!

 

Varaa aika netistä

 

Hinnasto:

45 min71€
60 min81€

Hieronta

 

Hieronnan tarkoituksena on rentouttaa lihaksia ja mieltä. Hierontaa käytetään myös urheilijoiden lihashuollossa sekä urheiluvammojen ennaltaehkäisyssä. FysioStudio tarjoaa asiakkailleen klassista hierontaa, urheiluhierontaa ja raskaushierontaa.

 

Varaa aika netistä

Hinnasto:

30 min35€
45 min45€
60 min53€
90 min75€

Lantionpohjan fysioterapia

 

Lantionpohjan fysioterapiassa hoidetaan ja ennaltaehkäistään naisten ja miesten lantionpohjan lihaksiston toimintahäiriöitä. Näitä ovat esimerkiksi virtsan ja ulosteen pidätyskykyyn liittyvät ongelmat, emättimen laskeumat, lantionpohjan kiputilat ja seksuaalitoimintojen häiriöt. Keskivartalon ryhti ja tuki ovat myös riippuvaiset lantionpohjan lihaksiston kunnosta.  Fysioterapiassa voidaan hyödyntää lantionpohjan lihastestaukseen soveltuvaa EMG-biopalautemittaria sekä kuvantavaa ultraääntä. EMG-mittaria sekä ultraääntä voidaan myös käyttää apuna harjoittelussa. 

Fysioterapiassa huomioidaan myös muut tekijät, jotka vaikuttavat lantionpohjan toimintaan.

Lantionpohjan fysioterapia liittyy vahvasti myös raskaana olevien ja synnyttäneiden kuntoutukseen. 

 

Ota rohkeasti yhteyttä, niin selvitetään yhdessä mistä juuri Sinun lantionpohjan ongelmat johtuvat ja tehdään Sinulle henkilökohtainen hoitosuunnitelma!

 

Varaa aika netistä

Hinnasto:

Alkututkimus78€
Jatkokäynti 45 min61€
Jatkokäynti 60 min71€
EMG elektrodi25€

Lymfaterapia

 

Lymfaterapian päätehtävä on esimerkiksi rintasyöpäleikkauksen jälkeen tärkeä hoitomuoto turvotuksen vähentämiseen. Lymfaterapia elvyttää imusuonten toimintaa.  Otetekniikat ovat tasaisia ja rytmisiä, noudattaen imusuonten omaa supistustoimintaa. Imusuoniston kuljetuskyvyn kasvaessa kudoksissa ja solujen välitilassa oleva nestekuorma sekä valkuaisaineet pääsevät pois kudoksesta ja turvotukset laskevat. 

Lymfaterapia on turvotushoidon olennainen osa ja sitä voi käyttää yksinomaisena hoitona tai yhdistettynä muuhun hoitoon, esimerkiksi fysioterapiaan.

 

Varaa aika netistä

Hinnasto:

45 min55€
60 min65€

 

Liikuntaryhmät

 

SYYSKAUSI ALKAA VIIKOLLA 36-37! 

 

Tällä hetkellä FysioStudiossa pyörivät viikoittain suositut Kehonhallinta-, FysioYoga- ja FysioLatino -ryhmät.

 

Kehonhallinta

Kehonhallinta on tehokasta, mutta rauhallista harjoittelua joka sopii erinomaisesti esimerkiksi selkäkivuista toipuvalle. Harjoittelun tarkoituksena on palauttaa ja parantaa varsinkin keskivartalon lihasten toiminta.

Kehonhallinta maanantaisin klo 18.30 - 19.30 sekä tiistaisin klo 11.00 - 12.00 ja 18.30 - 19.30.

Syyskausi 7.9 - 15.12.2020.  Hinta 175e 

 

FysioYoga

FysioYoga on rauhallista ja rentouttavaa kehon liikkuvuutta ja tietoisuutta lisäävä tunti.  Sopii kaikille.

FysioYoga keskiviikkoisin klo 20.15 - 21.15.

Syyskausi 2.9 - 9.12.2020   Hinta 175e

 

FysioLatino

FysioLatino on tanssillinen tunti missä koordinaatio ja lihaskunto varmasti kehittyy!

FysioLatino tiistaisin klo 19.45 - 20.45 sekä keskiviikkoisin klo 19.00 - 20.00

Syyskausi  1.9 - 9.12.2020  . Hinta 175e

 

FysioMama Synnyttäneet

Oma ryhmä synnyttäneille äideille. Ryhmään voivat osallistua myös äidit, joiden synnytyksestä on jo enemmän aikaa. Tavoitteena on auttaa kehoa palautumaan raskaudesta ja synnytyksestä mm. lantionpohjan ja keskivartalon lihasharjoituksilla, rentoutta unohtamatta. Kiinnitämme huomiota hyvään asentoon ja hengitykseen, ettei lantionpohjaan ja jännesaumaan kohdistuisi turhaan lisäpainetta. Imetysaikana kehossa on vielä paljon kehoa pehmentäviä hormoneja, minkä vuoksi lantionpohja on altis esim. laskeumille. Myös jännesauma ja keskivartalon sidekudosrakenteet voivat venyä, jos kuormittava liikunta aloitetaan liian varhain. Ryhmässä teemme jännesaumaa sopivasti kuormittavia harjoituksia, kotiharjoitteita unohtamatta. Ryhmä sopii hyvin suorien vatsalihasten erkauman kuntoutumisen tueksi.

 

FysioMama perjantaisin klo 17.30 - 18.30

 

Hinta 72e

 

 

LISÄTIEDOT JA ILMOITTAUTUMISET info [at] fysiostudio.fi


 

Tilauksesta ohjaamme myös liikuntaryhmiä yrityksissä ja urheiluseuroissa.

Ota yhteyttä niin kerromme lisää.

Hinnasto:

Kehonhallinta175€
FysioLatino ja FysioYoga175€
FysioMama (6x)72€
Kertamaksu17€

Äitiysfysioterapia

 

Äitiysfysioterapian tavoitteena on edistää raskaana olevien ja synnyttäneiden naisten terveyttä ja hyvinvointia.  Äitiysfysioterapeutti on erikoistunut raskausajan liikuntaan ja harjoitteluun,  raskaana olevan kivun hoitoon, synnytyksestä palautumiseen, suorien vatsalihasten erkauman kuntoutukseen, sektioarven hoitoon sekä lantionpohjan toimintahäiriöiden kuntoutukseen.

 

Äitiysfysioterapia on tärkeässä roolissa vaivojen ennaltaehkäisyssä: syvän vatsalihaksen optimaalinen harjoittelu raskausaikana edesauttaa jännesauman spontaania palautumista synnytyksen jälkeen. Naisten virtsankarkailua koskevan Käypä hoito -suosituksen mukaan on olemassa vahvaa tutkimusnäyttöä siitä, että raskauden aikainen ohjattu lantionpohjan lihasharjoittelu ehkäisee virtsankarkailua synnytyksen jälkeen. Fysioterapiassa voidaan hyödyntää lantionpohjan lihastestaukseen soveltuvaa EMG-biopalautemittaria sekä kuvantavaa ultraääntä. EMG-mittaria sekä ultraääntä voidaan myös käyttää apuna harjoittelussa. 

 

Tuloksellista fysioterapiaa voidaan toteuttaa vielä vuosienkin kuluttua synnytyksestä.

 

 

Ota rohkeasti yhteyttä, niin selvitetään yhdessä mistä juuri Sinun ongelmat johtuvat ja tehdään Sinulle henkilökohtainen kuntoutusuunnitelma!

 

Varaa aika netistä

Hinnasto:

Alkututkimus78€
Jatkokäynti 45 min61€
Jatkokäynti 60 min71€
EMG elektrodi25€

 

Voimavara-analyysi

 

Voimavara-analyysin avulla saat tietoa omasta kuormituksesta ja palautumisesta sekä työkaluja parempaan palautumiseen ja kuormituksen vähentämiseen. Psykoterapeutimme käyttää kuormituksen arviointiin mm. sykevälivaihtelumittausta (esim. Firstbeat). Sykevälivaihtelu ilmentää autonomisen hermoston tilaa ja sydämen reagoimista hermostolliseen säätelyyn. Sykevälivälivaihtelun on havaittu olevan alentunutta voimakkaan fyysisen kuormituksen, henkisen stressin, huonon unenlaadun, ahdistuneisuuden ja suuttumuksen aikana. Soita 09-294 0218 tai lähetä sähköpostia harri [at] fysiostudio.fi  ja kysy eri vaihtoehdoista!

 

Lue lisää kuormituksesta ja palautumisesta

 

Hinnasto:

Voimavara-analyysi179€

Workshopit ja luennot ovat toistaiseksi tauolla.

Haluatko että otamme sinuun yhteyttä?

Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä