Palvelut

Fysioterapia

Yleisin syy hakeutua fysioterapiaan on kipu tai vaiva, mikä haittaa jokapäiväistä elämää. Fysioterapialla pyritään palauttamaan toimintakyky ja ennaltaehkäisemään oireiden synty jatkossa. Fysioterapia perustuu yksilölliseen fysioterapeuttiseen tutkimiseen, jonka tarkoituksena on selvittää asiakkaan ongelma, liikkumis- ja toimintakyvyn taso ja luonne sekä arvioida fysioterapian tarve ja mahdollisuudet. Fysioterapiasta saa KELA-korvausta lääkärin lähetteellä. KELA-korvaus voidaan vähentää heti maksun yhteydessä.

 

Neurologinen fysioterapia

Neurologisissa sairauksissa tarvitaan fysioterapian erikoisosaamista. Asiakkaan sairaus ja taudinkuva määrää, millä tavalla häntä lähdetään kuntouttamaan ja mitä osa-alueita hänen fysioterapiaan kuuluu. Tärkeänä
osana on myös konsultointi muihin asiantuntijoihin sekä läheisten ohjaus. Teemme tarvittaessa myös kotikäyntejä.

Meillä on voimassa olevat hankintasopimukset vaikeavammaisten avoterapiasta Kelan, Vantaan kaupungin sekä Keravan kaupungin kanssa.

Hinnasto:

30 min40€
45 min50€
60 min60€

OMT -  Ortopedinen manuaalinen terapia

OMT (ortopedinen manuaalinen terapia) on tuki-ja liikuntaelin ongelmien fysioterapiaa, jossa tutkitaan ja hoidetaan lihasten toimintaa sekä nivelen yleistä että spesifiä liikkuvuutta osana ihmisen fyysistä toimintakykyä. OMT sisältää myös ohjauksen omatoimiseen harjoitteluun ja ongelmien uusiutumisen ehkäisyyn.

OMT:ssa hoito perustuu ongelmien syiden selvittämiseen mahdollisen lääkärin lähetteen (tutkimus ja hoitomääräys, SV3) ja alkututkimuksen avulla. Vain ongelmien syihin kohdistetulla hoidolla voidaan saavuttaa hyvä hoitotulos mahdollisimman nopeasti.

OMT:ssä käytetään sekä manuaalisia käsittelyitä, että tarvittaessa manipulaatiota ja aktiivisia harjoitteita nivelen/nivelten liikkuvuuden lisäämiseksi. Jos liikkuvuus nivelissä on liiallinen tai hallitsematon, käytetään erilaisia tukitoimenpiteitä (esim. teippaukset ja tukikaulurit sekä tukivyöt) ja harjoituksia kehittämään hallintaa sekä lihastukea. Myös hermoärsytystä voidaan rauhoittaa ja paranemista nopeuttaa erilaisin käsittelyin sekä harjoittein.

OMT fysioterapiasta saa KELA-korvausta lääkärin lähetteellä. KELA-korvaus voidaan vähentää heti maksun yhteydessä.

Hinnasto:

45 min65€
60 min75€

Akupunktio

Akupunktio on vanha kiinalainen hoitomenetelmä, jonka tavoitteena on lievittää kipua ja tasapainottaa kehon omia toimintoja. FysioStudiolla akupunktiota käytetään fysioterapian apuna tuki- ja liikuntaelimistön
kiputilojen hoidossa.

Akupunktio on hyvä vaihtoehto särkylääkkeille kroonisissa kivuissa. Akupunktion vaikutus perustuu kehon omien kipuhormonien vapautumiseen elimistössä. Sen avulla lievitetään kipua ja tulehdusta, vilkastutetaan aineenvaihduntaa ja verenkiertoa sekä rentoutetaan ja rauhoitetaan kehoa.

Hieronta

Hieronnan tarkoituksena on rentouttaa lihaksia vaikuttaen paikallisesti verenkiertoon ja imunestekiertoon. Hierontaa käytetään myös urheilijoiden lihashuollossa sekä urheiluvammojen ennaltaehkäisyssä. FysioStudio tarjoaa asiakkailleen sekä klassista- että urheiluhierontaa.

Hinnasto:

30 min33€
45 min42€
60 min50€
90 min72€

Lantionpohjan fysioterapia

Lantionpohjan fysioterapian tavoitteena on hoitaa ja ennaltaehkäistä naisten ja miesten lantionpohjan lihaksiston toimintahäiriöitä. Niitä ovat esimerkiksi virtsan ja ulosteen pidätyskykyyn liittyvät ongelmat, emättimen laskeumat, lantionpohjan kiputilat ja seksuaalitoimintojen häiriöt. Keskivartalon ryhti ja tuki ovat myös riippuvaiset lantionpohjan lihaksiston kunnosta. Ohjattu harjoittelu on motivoivaa ja se perustuu yksilölliseen hoitosuunnitelmaan. Fysioterapiassa voidaan hyödyntää lantionpohjan lihastestausta tarkoitukseen soveltuvan EMG-biopalautemittarin avulla. EMG-mittaria voidaan myös käyttää apuna harjoittelussa. Tarvittaessa fysioterapiassa käytetään elektroterapiaa, esimerkiksi rakkoa rauhoittavaa sähköhoitoa. Fysioterapiassa huomioidaan myös muut lihasryhmät ja kehon toiminnot, jotka vaikuttavat lantionpohjan toimintaan.

Lantionpohjan fysioterapia liittyy vahvasti myös raskaana olevien ja synnyttäneiden kuntoutukseen. Suorien vatsalihasten erkauma on normaali ilmiö raskaana olevilla. Suurin osa palautumisesta tapahtuu synnytyksen jälkeen spontaanisti ensimmäisten kuukausien aikana. Osalla erkauma ei kuitenkaan palaudu ilman fysioterapiaa. Fysioterapiasta on usein hyötyä, vaikka synnytyksestä olisi jo aikaa vuosia. Lantionpohjan toiminnan arvioiminen ja kuntouttaminen luo pohjaa myös erkauman kuntoutumiselle. Ilman lantionpohjan tukea vatsalihasten harjoittelulta puuttuu pohja.

Virtsainkontinenssin hoidosta ja ennaltaehkäisystä on olemassa suomalaiset Käypä-hoito suositukset. www.kaypahoito.fi 

Hinnasto:

Alkututkimus (sis EMG)98€
Jatkokäynti69€

Lymfaterapia

Lymfaterapian päätehtävä on elvyttää imusuonten toimintaa. Lymfaterapian otetekniikka on hyvin kevyttä. Otteet ovat tasaisia ja rytmisiä, noudattaen imusuonten omaa supistustoimintaa. Imusuoniston kuljetuskyvyn kasvaessa kudoksissaja solujen välitilassa oleva nestekuorma sekä valkuaisaineet pääsevät pois kudoksesta ja turvotukset laskevat.

Lymfaterapia on turvotushoidon olennainen osa ja sitä voi käyttää yksinomaisena hoitona tai yhdistettynä muuhun hoitoon, esimerkiksi fysioterapiaan. Hoitoon kuuluvat myös kompressiosidokset, liike- ja ihonhoito.

Lymfaterapia vaati kohtalaisen pitkiä hoitoaikoja ja hoitojaksoja. Terapian kesto ja terapiatiheys riippuvat muun muassa sairaudesta/vammasta, potilaan iästä, potilaan yleiskunnosta sekä hoitoalueen laajuudesta.

 

Hinnasto:

45 min50€
60 min60€

Liikuntaryhmät

Tällä hetkellä FysioStudiossa pyörivät viikoittain suositut Kehonhallinta-, FysioYoga- ja FysioLatino -ryhmät.

 

Kehonhallinta

Kehonhallinta on tehokasta, mutta rauhallista harjoittelua joka sopii erinomaisesti esimerkiksi selkäkivuista toipuvalle. Harjoittelun tarkoituksena on palauttaa ja parantaa varsinkin keskivartalon lihasten toiminta.

Kehonhallinta maanantaisin klo 18.30 - 19.30 sekä tiistaisin klo 11.00 - 12.00 ja 18.30 - 19.30.

 

FysioYoga

FysioYoga on rauhallista ja rentouttavaa kehon liikkuvuutta ja tietoisuutta lisäävä tunti.  Sopii kaikille.

FysioYoga keskiviikkoisin klo 20.15 - 21.15.

 

FysioLatino

FysioLatino on tanssillinen tunti missä koordinaatio ja lihaskunto varmasti kehittyy!

FysioLatino tiistaisin klo 19.45 - 20.45 sekä keskiviikkoisin klo 19.00 - 20.00

 

LPF Hypopressive

LPF Hypopressive on sarja hengitys- ja asentoharjoituksia, jotka ovat suunniteltuja erityisesti harjoittamaan keskivartalon lihaksia. Hypopressive tekniikan avulla muodostetaan alipaine lantionpohjaan sekä vatsaonteloon. Tämän tekniikan avulla vyötarölinja kapenee, lantionpohjan elastisuus lisääntyy ja paine lantionpohjaan vähenee.

LPF hypopressive perjantaisin 18.45 - 19.45. 

 

FysioMama Odottavat

Oma ryhmä raskaana oleville. Tavoitteena on ennaltaehkäistä raskauden aikaisia ja synnytyksen jälkeisiä lantionpohjan toimintahäiriöitä sekä edesauttaa jännesauman palautumista synnytyksen jälkeen mm. lantionpohjan ja keskivartalon lihasharjoituksilla, rentoutta unohtamatta. Kiinnitämme huomiota hyvään asentoon ja hengitykseen, ettei lantionpohjaan ja jännesaumaan kohdistuisi turhaan lisäpainetta. Tutkimusten mukaan syvien keskivartalon lihasten optimaalinen harjoittelu raskausaikana edesauttaa jännesauman spontaania palautumista synnytyksen jälkeen. Naisten virtsankarkailua koskevan Käypä hoito -suosituksen mukaan on olemassa vahvaa tutkimusnäyttöä siitä, että raskauden aikainen ohjattu lantionpohjan lihasharjoittelu ehkäisee virtsankarkailua synnytyksen jälkeen.

FysioMama Odottavat perjantaisin 21.9.-26.10.2018 klo 17.30 -18.30

 

FysioMama Synnyttäneet

Oma ryhmä synnyttäneille äideille. Ryhmään voivat osallistua myös äidit, joiden synnytyksestä on jo enemmän aikaa. Tavoitteena on auttaa kehoa palautumaan raskaudesta ja synnytyksestä mm. lantionpohjan ja keskivartalon lihasharjoituksilla, rentoutta unohtamatta. Kiinnitämme huomiota hyvään asentoon ja hengitykseen, ettei lantionpohjaan ja jännesaumaan kohdistuisi turhaan lisäpainetta. Imetysaikana kehossa on vielä paljon kehoa pehmentäviä hormoneja, minkä vuoksi lantionpohja on altis esim. laskeumille. Myös jännesauma ja keskivartalon sidekudosrakenteet voivat venyä, jos kuormittava liikunta aloitetaan liian varhain. Ryhmässä teemme jännesaumaa sopivasti kuormittavia harjoituksia, kotiharjoitteita unohtamatta. Ryhmä sopii hyvin suorien vatsalihasten erkauman kuntoutumisen tueksi.

 

FysioMama Synnyttäneet perjantaisin 2.11.-14.12.2018 (ei 23.11) klo 17.30-18.30

 

 

Tilauksesta ohjaamme myös liikuntaryhmiä yrityksissä ja urheiluseuroissa.

Ota yhteyttä niin kerromme lisää.

Hinnasto:

Liikuntaryhmä kausi (15x)175€
Kertamaksu17€
LPF Hypopressive (5x)60€
FysioMama (6x)69€

Äitiysfysioterapia

Äitiysfysioterapia on kokonaisvaltaista ennaltaehkäisevää tai kuntouttavaa fysioterapiaa, jonka tavoitteena on edistää raskaana olevien ja synnyttäneiden naisten terveyttä ja hyvinvointia.  Äitiysfysioterapiassa ohjaus, neuvonta ja kuntoutus perustuvat tutkittuun tietoon ja kliiniseen kokemukseen. Äitiysfysioterapeutti on terveydenhuollon ammattilainen, joka on erikoistunut mm. raskausajan liikuntaan ja harjoitteluun, synnytyksestä palautumiseen, suorien vatsalihasten erkauman kuntoutukseen, kivun hoitoon ja ennaltaehkäisyyn raskauden aikana tai synnytyksen jälkeen, sektioarven hoitoon sekä lantionpohjan toimintahäiriöiden kuntoutukseen. Tutkimisessa ja harjoitusten ohjaamisessa voidaan käyttää apuna EMG-biopalautemittaria. Tuloksellista fysioterapiaa voidaan toteuttaa vielä vuosienkin kuluttua synnytyksestä.

Suorien vatsalihasten erkauman tutkiminen ja kuntoutus on äitiysfysioterapeutin erikoisosaamisaluetta. Suorien vatsalihasten erkauma on ilmiö, jossa suorat vatsalihakset erkanevat keskilinjastaan sivuille päin valkoisen jännesauman (linea alban) ohenemisen ja venyttymisen seurauksena. Optimaalisessa tilanteessa lantionpohja ja vatsalihakset toimivat tiiviissä yhteistyössä toistensa kanssa, mutta erkauman aiheuttaman vatsalihasten toiminnan heikkenemisen seurauksena myös lantionpohjan toiminta saattaa häiriintyä. Erkauman on tutkitusti todettu myötävaikuttavan alaselän ja lantion alueen kiputilojen sekä lantionpohjan toimintahäiriöiden, kuten virtsankarkailun, muodostumiseen. Poikittaisen syvän vatsalihaksen ja lantionpohjan yhteinen aktivaatio on usein kadonnut henkilöillä, joilla on virtsanpidätysongelmia, lantion elinten laskeumia, lantiorenkaan kipua tai suorien vatsalihasten erkauma.

 

Äitiysfysioterapia on tärkeässä roolissa vaivojen ennaltaehkäisyssä: syvän vatsalihaksen optimaalinen harjoittelu raskausaikana edesauttaa jännesauman spontaania palautumista synnytyksen jälkeen. Naisten virtsankarkailua koskevan Käypä hoito -suosituksen mukaan on olemassa vahvaa tutkimusnäyttöä siitä, että raskauden aikainen ohjattu lantionpohjan lihasharjoittelu ehkäisee virtsankarkailua synnytyksen jälkeen.  

Hinnasto:

Alkututkimus (sis EMG)98€
Jatkokäynti 45 min50€
Jatkokäynti 60 min60€

Haluatko että otamme sinuun yhteyttä?

Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä